Berekening RPA kosten

Hoe werkt de TeRoCo RPA Kostencalculator? Welke resultaten mag u verwachten? Ontdek het in onderstaande video.

De berekening:

Een RPA-implementatie bestaat uit een aantal kostencomponenten. Hieronder vindt u een korte opsomming van de RPA kosten die komen kijken bij het implementeren van RPA. De belangrijkste rpa kosten bestaan (bijna altijd) uit het opleiden van je Databot. Vul de procesgegevens in in onderstaande calculator, en ontvang meteen een mail met een inschatting van de RPA kosten. Goed om weten hierbij is dat de meerderheid van de kosten eenmalig zijn, en dat bij de belangrijkste tools één robot meerdere processen kan afwerken. Na het doorlopen van onze RPA kosten calculator hebben wij een goede prijsindicatie gegeven voor de vraag: “Wat kost RPA”. Wilt u een daadwerkelijke prijsopgaaf voor het implementeren van RPA.

Inbegrepen in deze berekening:

  • RPA Licentiekosten: Meer info over de verschillende RPA Tools vind je elders op onze website. De licentiekost is de enige jaarlijks wederkerende kost van uw Databot.
  • RPA Opleidingskosten: Een Databot licentie is een lege schelp. Dus moet iemand de Databot aanleren waar de nodige data te vinden is, hoe die data verwerkt moet worden en waar ze nadien heen moet.

Niet inbegrepen in deze RPA kosten berekening:

  • Infrastructuur: Vervolgens werkt een robot ook binnen een bepaalde infrastructuur, reëel, virtueel of cloud – werkstation of server, en bij voorkeur op een Windows platform.  Deze investeringen in infrastructuur vallen erg mee, de behoeften qua hardware en besturingssysteem zijn doorgaans niet meer dan die voor een menselijke gebruiker.
  • Licentiekosten onderliggende systemen: Daar bovenop heeft een Databot uiteraard ook toegang nodig tot de programma’s waarin de activiteiten uitgevoerd worden, net zoals een menselijke gebruiker die zou moeten krijgen.
  • Onderhoud en aanpassingen: Tenzij bij zeer grote systeemwijzigingen zijn de betere Databot pakketten op de markt in staat upgrades van de onderliggende systemen te volgen zonder verdere aanpassing. Toch een aanpassing nodig? Als je Databot op een juiste manier is “opgeleid”, kost dat een kwestie van uren, worst case een 2-tal dagen.

Aan de slag:

Teroco ceo Johan

Liever eerst persoonlijk contact met onze RPA specialist Johan? Plan direct een meeting in zijn persoonlijke agenda

TEROCO | Databots, your digital shortcut