Berekening RPA projectkosten

Een RPA-implementatie bestaat uit een aantal kostencomponenten. Hieronder vindt u een korte opsomming van de kosten die komen kijken bij het implementeren van RPA. De belangrijkste kost is (bijna altijd) het opleiden van je Databot. Vul de procesgegevens in in onderstaande calculator, en ontvang meteen een mail met een inschatting van de kosten. Goed om weten hierbij is dat de meerderheid van de kosten eenmalig zijn, en dat bij de belangrijkste tools één robot meerdere processen kan afwerken.

Inbegrepen in deze berekening:

  • Licentiekosten: Meer info hierover elders op deze website: https://www.teroco.nl/rpa-tools/. Dit is de enige jaarlijks wederkerende kost van uw Databot.
  • Opleidingskosten: Een Databot licentie is een lege schelp. Dus moet iemand de Databot aanleren waar de nodige data te vinden is, hoe die data verwerkt moet worden en waar ze nadien heen moet.

Niet inbegrepen in deze berekening:

  • Infrastructuur: Vervolgens werkt een robot ook binnen een bepaalde infrastructuur, reëel, virtueel of cloud – werkstation of server, en bij voorkeur op een Windows platform.  Deze investeringen vallen erg mee, de behoeften qua hardware en besturingssysteem zijn doorgaans niet meer dan die voor een menselijke gebruiker.
  • Licentiekosten onderliggende systemen:Daar bovenop heeft een Databot uiteraard ook toegang nodig tot de programma’s waarin de activiteiten uitgevoerd worden, net zoals een menselijke gebruiker die zou moeten krijgen.
  • Onderhoud en aanpassingen: Tenzij bij zeer grote systeemwijzigingen zijn de betere Databot pakketten op de markt in staat upgrades van de onderliggende systemen te volgen zonder verdere aanpassing. Toch een aanpassing nodig? Als je Databot op een juiste manier is “opgeleid” kost is dat een kwestie van uren, worst case een 2-tal dagen.